Автор: tokfm.plВторник беше белязан от земеделски протести в цялата страна. Вчера фермерите

...
Автор: tokfm.plВторник беше белязан от земеделски протести в цялата страна. Вчера фермерите
Коментари Харесай

Полски фермери: Путин, въведи ред в Украйна, Брюксел, и при нашите управници!

Автор: tokfm.pl

Вторник беше белязан от аграрни митинги в цялата страна. Вчера фермерите демонстрираха недоволството си на повече от 200 места в Полша. Блокирани бяха автомагистрали и локални пътища, както и градски центрове като Краков, Ченстохова и Олщин. Протести се организираха и на граничните пунктове с Украйна.

Скандален афиш на митинга на земеделските производители 

Повече от 100 аграрни трактора блокираха пътя тъкмо до изхода на автомагистрала А1 в Гьоржички. Вестник " Виборча " оповестява, че по време на митинга е зародила скандална обстановка. " На един от тракторите можеше да се види знамето на Съюз на съветските социалистически републики със сърп и чук и обръщение до Путин ", написа " Виборча ". Твърди се, че уредниците са били сюрпризирани от афиш с девиз: " Путин, въведи ред в Украйна, Брюксел и при нашите управници ". 

Началникът на Министерството на вътрешните работи Марчин Кервински реагира на скандалния афиш. - За информация - скандалният транспарант, чиято фотография обиколи мрежата, беше неотложно отстранен от полицията. Полицията и прокуратурата организират дейности против създателя му. Няма да има толерантност към подобни незаконни дейности ", написа Кервински в портала X.

 

Протест на аграрни производители в цяла Полша

Исканията на земеделските стопани са: да се опростят и понижат голословните условия на " зелената договорка " ; да се понижи несъразмерният приток на селскостопански и хранителни артикули от Украйна; и да се усъвършенства рентабилността на селскостопанското произвеждане. Министерството на земеделието показва, че митингите на земеделските стопани към този момент са се състояли през есента на 2023 година, и акцентира, че те са производни на грешките, позволени от предшествениците. Министерството предава, че подхваща дейности в областите, повдигнати от земеделските производители.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР